Visste du att det inte är bolån som är det vanligaste lånet idag, utan samlingslån. Vad är då ett samlingslån? Den här typen av lån tar man när man vill slippa amortera flera spridda lån utan istället betala av endast ett lån. I kort innebär det att en person som redan har flera olika lån hos flera långivare tar ett samlingslån (även kallat privatlån) för att direkt betala av alla de olika lånen. Därefter behöver man bara amortera för sitt samlingslån. Det finns många fördelar med samlingslån. Dels är det smidigare och enklare att slippa betala flera olika fakturor varje månad. Dessutom kan du vinna mycket på att samla alla lån i ett samlingslån, du kan få bättre villkor för räntan.

Fråga om räntor

Besök din bankman för att veta mer om samlingslån och för att förstå hur det fungerar. Dock bör du aldrig välja första bästa lånet utan jämföra. Du har ofta goda möjligheter att förhandla om en lägre ränta. Något som är speciellt för just samlingslån är att du vanligtvis kan få en lägre ränta än för andra lån. Ett exempel är att du har fem olika lån hos fem olika långivare. Varje lån ligger på 10 000 kronor, alltså en total på 50 000 kronor. Du tar då ett samlingslån på 50 000 kronor och betalar av alla dina lån. Vips så har du endast ett lån att betala tillbaka, det på 50 000 kronor. Alla andra lån är redan betalda så du slipper amortera dessa, betala uppläggningsavgifter och så vidare.

Smidigt med ansökan

Att ansöka om ett samlingslån fungerar på samma sätt som när du ansöker om vilket lån som helst. Du behöver registrera dina personuppgifter och bankkontouppgifter och liknande. Bankerna behöver sedan utföra en kreditupplysning för att säkerställa att du har ekonomin som krävs för lånet. Du kan enkelt hitta sidor som listar bankernas lånerbjudanden. På de här sidorna kan du vanligtvis se vilka lånebelopp som erbjuds, hur räntan ser ut (rörlig eller fast) samt löptid. Med ett bra samlingslån kan du inte bara göra avbetalningarna smidigare, du kan dessutom spara väldigt mycket pengar. Ansök redan idag!

Josef Nordin
Senaste inläggen av Josef Nordin (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *