Att hitta ett bra lån utan UC är en konstform

Oavsett vilken anledning du har till att ansöka om ett lån utan UC bör du givetvis försöka hitta en långivare som passar just dig och dina behov. I dagens Sverige finns nämligen en uppsjö av olika långivare som kan erbjuda dig ett sådant lån.

Med det sagt är det inte möjligt att låna pengar utan att en kreditupplysning överhuvudtaget görs. Detta eftersom det är lagstadgat att en kreditupplysning måste göras. Upplysningen används sedan som ett led i kreditprövningen av dig som låntagare och om du kan beviljas lånet eller inte beroende på din ekonomiska situation.

Däremot finns det flera olika aktörer som kan göra denna upplysning som är en del i långivarens kreditprövning. Medan vissa långivare använder sig av UC anlitar andra företag som Bisnode, Creditsafe eller Safenode till att göra kreditupplysningen.

Att ansöka om lån utan UC har flera olika fördelar. Eftersom andra aktörer inte delar informationen med varandra gör det inget om du ansöker om lån på flera olika ställen. Om kreditupplysningen istället hade gjorts med UC hade detta sänkt din kreditvärdighet. Detta hade också lett till att du kan få svårare att få ett lån beviljat både nu och i framtiden.

Så hittar du en långivare som erbjuder lån utan UC

Att ansöka om lån utan UC kan innebära att du kan bli erbjuden lägre belopp än om du till exempel skulle ansökt om ett privatlån med UC. Du kan också få en högre ränta på ditt lån eftersom det anses vara en högre risk att låna ut pengar utan UC. Detta bör dock inte avskräcka dig. Det viktigaste är att du inte lånar mer pengar än vad du behöver och kan betala tillbaka. Detta gäller alla möjliga lån och givetvis inte bara lån utan att en kreditupplysning görs via UC.

Men som sagt, det finns en uppsjö med olika långivare som gärna erbjuder lån utan UC. Ett bra tips är att inte ta första bästa långivaren utan att jämföra de olika långivarna. Du kan enkelt se deras olika kostnader, räntor och lånebelopp. Nedan är några exempel på långivare som erbjuder sådana lån:

  • Slantar.nu
  • Ferratum
  • Fairlo
  • Mobillån
  • Lumify
  • Monetti
Josef Nordin
Senaste inläggen av Josef Nordin (se alla)