Det bästa kreditkortet som också ger bonus

Att handla med kreditkort är otroligt smidigt, men kan till en början kännas lite otäckt om man inte är van. Många har fördomar om att man tappar kontrollen över sina utgifter om man inte måste betala dem direkt, och andra oroar sig för att missa att göra inbetalningar i tid. Men faktum är att ett kreditkort går att begränsa för den som känner sig orolig att få en för hög faktura i slutet av månaden. Dessutom är det många gånger så att ett kreditkort har relativt lång betalningstid, upp till 60 dagar är inget ovanligt. Så för de allra flesta som testar är kredit något som underlättar för den ekonomiska planeringen. Här finns intressant fakta om vad som nu är det bästa kreditkortet.

Bästa förmånerna med både bonus och kredit

Vissa kreditkort ger bonus när man handlar med dem, och detta kan faktiskt leda till många sparade tusenlappar om man väljer kort med omsorg. Den som reser mycket tjänar på att se vad flygbolagen ger ut för kort, och kanske på sikt kan tjäna ihop till “gratis” flygresor, t.ex., medan den som har en blandad konsumtion kanske snarare bör satsa på ett kort som ger bonus vid t.ex. matinköp och på bensinmacken.

Fyra tips till den som funderar på att ansöka om ett kreditkort

  • Alla seriösa kortutgivare gör en kontroll av kreditvärdigheten hos den som ansöker. Ofta går det att i förväg läsa på om vilka krav de ställer, och har man betalningsanmärkningar eller en låg årsinkomst kan det begränsa urvalet av kreditkort att välja mellan.
  • Få full koll på dina inköp i och med månadsfakturan som sammanställer hur konsumtionen har sett ut under månaden. Så länge fakturan betalas i tid och i sin helhet tillkommer inga extra kostnader, så se till att komma ihåg den!
  • De allra flesta kreditkort stödjer även betalning med autogiro, vilket kan vara räddaren i nöden för den som är lite glömsk. Missa inte inbetalningen, för den effektiva räntan som tillkommer då är ofta hög!
  • Spara pengar genom att utnyttja bonuserbjudanden kopplade till kreditkorten. I flera fall ger kreditkorten även bra reseförsäkringar, vilket kan göra många tusenlappars skillnad mot att betala med kontokort.
Villiam Åberg
Senaste inläggen av Villiam Åberg (se alla)