Tre kreditkort med bonus och cashback

Genom att använda ett kreditkort med bonus och cashback ges pengar tillbaka på de flesta inköp som sker med kreditkortet. Ett enkelt sätt att ”spara” pengar i vardagen. Här presenteras tre exempel.

Resurs Gold

I slutet av 2021 gav Supreme nytt namn och utseende till sina kreditkort. Supreme Gold bytte då namn till Resurs Gold. Någon ändring i förmånerna genomfördes däremot inte vilket gör att det är ett kreditkort med bonus och cashback samt flera försäkringar.

På alla inköp som genomförs med detta kreditkort ges poäng. Poängen används därefter till att köpa saker i deras poängshop. Det går ungefär att räkna med att poängen är värda 0,5 % av köpesumman. Därmed har kortet ungefär 0,5 % i bonus.

Marginalen Traveller

Marginalen Traveller är ett kreditkort med bonus och cashback.

  • Bonus
    Bonuspoäng ges på alla inköp. Poängen används i poängshopen och kan användas för att köpa allt från tågresor och hotellnätter till produkter som är bra att ha med på resan.
  • Cashback
    Alla kreditkort från Marginalen kan kopplas till cashbackprogrammet ”Handla Smart”. Genom att koppla kortet till detta program och sedan besöka E-butiker, via programmets unika länkar, ges cashback i över 250 olika E-butiker. Vanligtvis är det en cashback på 1 – 5 % men det finns även butiker som ger betydligt högre nivåer.

OKQ8

Bensinkortet ger både återbäring (vilket kan liknas med cashback) och bonus. Vid tankning hos bensinkedjan ges 20 öre per liter tillbaka samt 2 % i återbäring på allt som köps i butik. Dessutom ges en bonus på 0,3 % på inköp som sker i andra butiker. Däremot ges ingen bonus hos konkurrerande bensinkedjor.

Vad kännetecknar kreditkort med bonus och cashback?

Bonus och cashback är två begrepp som används lite olika hos de olika kreditkortsutgivarna. Därmed kan det ibland vara svårt att jämföra kortens fördelar mot varandra. Ett sätt att skilja begreppen åt är på följande vis:

Bonus – Poäng eller pengar som ges tillbaka på alla inköp oavsett vilken butik inköpet sker i.
Cashback – Pengar som ges tillbaka vid inköp i vissa utvalda butiker. Nivån är olika beroende på butik. Betalas alltid ut i pengar.

Det finns kreditkort med bonus och cashback samt kort som enbart har den ena eller andra förmånen. Vad som är bäst handlar framförallt om hur kortet förväntas användas i vardagen.

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)