Tillvaron som stafettläkare med lön i Norge är mytomspunnen

Att jobba som stafettläkare med lön i Norge är ett bra karriärval för dig som vill arbeta som läkare och tjäna bra med pengar. Genom att jobba som bemanningsläkare kan du tillskansa dig färdigheter och erfarenheter som är betydligt svårare att förvärva genom en fast anställning som läkare. Dessutom får du ett flexibelt arbetsschema vilket låter dig arbeta på det sätt som passar dig bäst.

Det låter förstås smått fantastiskt att kunna bygga upp en erfarenhet i yrket samtidigt som arbetet kretsar kring ditt personliga livspussel. Därför är detta en perfekt möjlighet för många läkare där ute i vårt avlånga land. Men trots detta finns det vissa myter vilka omgärdar tillvaron som konsultläkare. Här berättar vi vilka de är!

3 myter om att jobba som stafettläkare med lön i Norge

Dessa är några av de vanligaste myterna om att jobba som stafettläkare med lön i Norge som vi vill slå hål på:

  • Att jobba utomlands innebär för mycket pappersarbete. Det är såklart alltid viktigt att du som läkare har rätt kvalifikationer och färdigheter innan du beger dig utomlands för att jobba i vården. Med detta sagt behöver detta inte nödvändigtvis innebära en massa pappersarbete för dig. Ditt bemanningsföretag kan sannolikt vara behjälpliga när det gäller det praktiska, såsom en stor del av den dokumentation som behöver skickas in till berörda myndigheter.
  • Man behöver alltid förhandla sig till en bra lön. Detta är en annan vanlig myt som många har om tillvaron som konsultläkare. Så är dock inte fallet utan ditt bemanningsföretag har ett avtal med uppdragsgivaren om ersättningen för dina tjänster. Bemanningsföretaget ser även till att du får rätt lön för det arbete som du lägger ner å deras vägnar. Därmed behöver du inte vara en skicklig förhandlare för att få en bra lön.
  • Det är svårt att hitta den rätta yrkesrollen. Ytterligare en vanlig myt om att jobba som stafettläkare med lön i Norge är att det skulle vara svårt att hitta den rätta yrkesrollen. Så ligger det dock inte till utan oavsett om du vill jobba på ett sjukhus i den offentliga sektorn eller för en uppdragsgivare inom den privata sektorn finns det en roll för dig. Tillsammans med ditt bemanningsföretag kan du hitta en roll som du trivs med.
webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)